Verkoopster en planten

FAQ

OZ Planten is een zelfstandige handelsonderneming,  die deel uitmaakt van Dutch Flower Group. OZ Planten is één van de grootste en meest vooruitstrevende plantenexporteurs van Nederland.

OZ Planten exporteert wereldwijd zowel kamer- als tuinplanten naar importerende groothandel, tuincentra, tuincentrum ketens en retailers. OZ Planten richt zich op het kwalitatief midden- en betere segment van de markt.

OZ Planten is gevestigd op bedrijventerrein Veiling Zuid in Aalsmeer van FloraHolland. FloraHolland Aalsmeer is de grootste veiling ter wereld. Het bezoekadres van OZ Planten is Magnolia 11, 1424 LA De Kwakel (Nederland).

OZ Planten koopt het grootste deel van de planten, 80% van de omzet, direct in bij geselecteerde kwekers/partners. Daarnaast koopt OZ Planten  in op de veiling en wel bij de grootste plantenklok, gevestigd in Aalsmeer. OZ Planten is hier één van de grootste kopers.

De gespecialiseerde inkoop stelt het aanbod in overleg met de accountmanagers samen. Zij hebben de expertise om samen met  klanten en marktontwikkelingen die zij signaleren een assortiment samen te stellen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vaste kwekers/partners die geselecteerd worden op basis van onder meer de prijs/kwaliteit van de planten, in combinatie met de leverbetrouwbaarheid van de betreffende kweker.

OZ Planten koopt regelmatig interessante partijen aanvullend aan, zowel direct bij kwekers als via de veilingklok. Deze partijen worden in de voorraad gezet en zijn zo direct beschikbaar voor de klant.

Aanbod is de virtuele voorraad van de geselecteerde kwekers van OZ Planten. Klanten kunnen hieruit bestellen, waarna OZ Planten zorgt voor een correcte logistieke afhandeling. Voorraad is reeds fysiek aanwezig bij OZ Planten en kan daarom tot op de dag van vertrek gekocht worden. Dit is een extra service ter completering van andere grotere bestellingen.

OZ Planten heeft als doelgroep de importerende groothandel ,tuincentra, tuincentrumketens en retailers die zich richten op het midden- en hogere segment van de markt.

OZ Planten is wereldwijd actief. Een grootste  deel van de export gaat per vrachtwagen naar de klanten in europa. Daarnaast heeft OZ Planten jarenlange ervaring met vliegtuigtransport van planten naar het Verre en Midden Oosten en Rusland.

Vul hier uw contact gegevens in zodat één van de accountmanagers van OZ Planten contact met u op kan nemen. De accountmanager zal bespreken welke mogelijkheden OZ Planten u kan bieden.