Geschiedenis

Veiling 1950KL

1959

De toenmalige bloementeler Arie Ofman en zakenman Klaas van Zijverden besluiten om in 1959 een bloemen- en plantenexportbedrijf op te richten, OZ Export is sindsdien een feit.

1995

Met de overname van De Beijer Export wordt definitief meer aandacht gegeven aan de export van planten. De planten afdeling is op dat moment een op zich zelfstaande afdeling binnen OZ Export.

OZ Export team
Eerste Veiling Zuid Locatie1

1998

Door de aanhoudende groei van de plantenafdeling binnen OZ Export wordt besloten om de export van planten in een zelfstandige onderneming onder te brengen. OZ Planten is ontstaan, onder leiding van het directieteam met Henk-Willem Spaargaren en Marco van Veen.

1999

OZ Planten groeit enorm en is het eerste bedrijf dat een nieuw eigen pand betrekt op het toenmalige VBA-Zuid (nu Veiling Zuid van FloraHolland). De klimaatcondities zijn hier zowel voor de planten als medewerkers vele malen beter en biedt de organisatie de mogelijkheid om verder te groeien.

De OZ Groep uit Aalsmeer en de Van Duyn groep uit Naaldwijk besluiten te fuseren tot Dutch Flower Group (DFG). Dutch Flower Group is een unieke familie van gespecialiseerde handelsbedrijven welke samen de volledige sierteeltbranche kunnen beleveren. Ons streven is het leveren van topkwaliteit bloemen, gedraaide boeketten en/of planten aan onze klanten. Iedere individuele onderneming heeft hierin zijn eigen klantfocus.

Van ZuiverdenKL2
Pand1

2006

Door de enorme groei die OZ Planten realiseert is wederom een nieuw eigen pand op VBA-Zuid nodig, met nog betere geconditioneerde werkruimtes. Dit moderne pand stelt OZ Planten nog beter in staat om met  een ideale logistieke afhandeling aan de wensen van de klanten te kunnen voldoen.

2012

OZ Planten is meer en meer uitgegroeid tot een betrouwbare professionele partner voor klanten en kwekers. Om deze groei kracht bij te zetten worden het nieuwe logo en de pay-off gelanceerd. Beide dragen bij aan de Passion for Plants die breed wordt uitgedragen door de medewerkers van OZ Planten.

Histrory Logo-OZ