Organisatie

OZ Planten is onderdeel van Dutch Flower Group, een unieke familie van meer dan 25 gespecialiseerde handelsbedrijven in bloemen en planten die samen, wereldwijd, de hele sierteeltketen bedienen. Ieder bedrijf heeft zijn eigen specialisme en klantfocus en wordt individueel gemanaged. Dutch Flower Group streeft ernaar om voor alle afzetsegmenten in de bloemen- en plantenhandel gespecialiseerde bedrijven te hebben en daarin ook de beste te zijn. Dit is de basis voor een succesvolle onderneming.

OZ Planten
OZ Planten is één van de grootste en meest vooruitstrevende plantenexporteurs van Nederland, gevestigd in het hart van de plantenhandel: Aalsmeer. Door nauwe banden met afzetmarkten over de hele wereld is OZ Planten een wereldspeler van formaat, met een brede marktkennis. Klanten zijn wereldwijd gevestigde importerende groothandel, tuincentra, tuincentrumketens en retailers die zich richten op het midden- en hogere segment van de markt. De missie van OZ Planten is om “Met  Passie voor Planten” onze klanten dagelijks te voorzien van een breed en diep aanbod aan kamer- en tuinplanten. OZ Planten functioneert daarbij als de ogen en oren van de klant gericht op het plantenaanbod in Nederland. Dit  wordt breed gedragen door de meer dan 80 professionele ambitieuze medewerkers van de onderneming.

De accountmanagers van OZ Planten spreken de taal van de klant en weten met hun expertise als geen ander hoe uw assortiment jaarrond ingevuld kan worden. Persoonlijk contact staat bij OZ Planten hoog in het vaandel en met onze snelle en gebruiksvriendelijke webshop vullen we dit graag voor uw gemak aan: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Onze accountmanagers, ingedeeld naar landenteams, onderhouden nauwe contacten met onze gespecialiseerde inkopers en de andere afdelingen die voor een correcte uitvoering van uw orders zorgen.

Uw orders handelen wij logistiek af onder optimale klimaatomstandigheden. Voor de dagelijks aanvoer, verwerking en afvoer is een uitgekiende routing ontwikkeld. Ook onze ambitieuze logistieke medewerkers hebben een ruime kennis van planten en behandelen deze met passie. Zowel bij binnenkomst als bij vertrek is er een kwaliteitscontrole, zodat klanten zeker kunnen zijn van kwalitatief goede planten, volgens de afgesproken specificaties.

fotomel_5720_DFG16_LR