Peperomia Hovaria®

Peperomia Hovaria®

Peperomia Hovaria®

Highlight peperomia 575×575

Deze nieuwe Peperomia is succulent-achtig met dikke stelen en dikke bladeren. Hierin kan de plant vocht opslaan voor drogere tijden voor als hij eens een paar weken zonder zit.
De bladeren voelen superzacht aan! Je zou hem ook de knuffel-peperomia kunnen noemen.

Verzorging
De plant kan gerust 3 weken zonder water. Je merkt dit doordat de sierwaarde minder wordt en de bladeren gaan wat hangen. Na een gietbeurt is de plant binnen 24 uur weer tip-top. Heel makkelijk te verzorgen dus en ook weinig te duchten van verschillende plaaginsecten.
Als je ervoor kiest de potgrond alleen van bovenaf water te geven, dan zul je elke week wel wat moeten geven. Wil je een paar weken zonder gedoe, vul dan een emmer met water en dompel de hele pot erin onder water gedurende 5 à 10 minuten en laat de pot daarna goed uitlekken voordat je hem terug zet op de bijgeleverde schotel. Op deze manier hoef je in de zomer maar eens in de 2-3 weken en in de winter maar eens in de 3 tot 5 weken water te geven. Eenmaal per 2 maanden plantenvoeding doseren is voldoende.
Houd in de winter de temperatuur op tenminste 15 graden Celsius. In de zomer heeft Peperomia Hovaria® geen enkel probleem met temperaturen tot 40 graden, zolang de plant maar niet in de volle zon staat en voldoende water heeft.
Een vensterbank op het Oosten of Westen is een prima standplaats en de plant mag ook gerust wat verder van het raam af staan. Het enige dat echt belangrijk is: geen volle zon op het Zuiden maar ook geen donkere hoek in de kamer.

Deze Peperomia is gekweekt in een 16cm roodstenen rozenpot en wordt afgeleverd met bijpassende schotel en etiket.