Tillandsia deco

Tillandsia deco

Tillandsia deco

Highlight-Tillandsia op hout 575×575

Een unieke creatie op hout!

Tillandsia's zijn planten afkomstig uit Zuid-Amerika, gecultiveerd en duurzaam gekweekt. Tillandsia planten geven rijkelijk zuurstof af en zorgen daardoor voor een schonere lucht in de omgeving. Deze planten zijn dus uitermate geschikt voor in de woonkamer en of op kantoor waar de Tillandsia zich zeker thuis zal voelen.

The roots

In Guatemala worden deze planten gekweekt omdat de luchtvochtigheid daar optimaal is in combinatie met het zonlicht. De planten liggen daar op gaasbedden waardoor ze ook van onderaf belucht worden. De Tillandsia is een epifyt, dit houdt in dat het kan groeien op  andere planten en kunnen leven zonder daar voedingsstoffen aan te onttrekken. De Tillandsia leeft dus echt van de luchtvochtigheid en heeft daarom dus ook geen wortels. De plant vermeerderd zich door zijscheuten die als ze groot genoeg zijn los getrokken worden van de moeder plant.

Het druivenhout wat hier gebruikt wordt komt uit Zuid-Europa, omdat daar veel wijngaarden zijn. Hier worden regelmatig oude druivenstammen verwijdert om weer nieuwe te planten. Dit oude druivenhout is behandeld tegen houtworm en andere insecten zodat de Tillandsia plant zich kan nestelen op het druivenhout.

Verzorging

Tillandsia's leven van de luchtvochtigheid, waardoor het voldoende is om de plant twee keer per week te besproeien met lauw water. Verder houdt de plant van veel licht maar geen direct zon licht.

Vijf productlijnen

- Tillandsia deco druifhout
- Tillandsia decoratie plateau
- Tillandsia decoratie pot
- Tillandsia decoratie klein
- Tillandsia deco boom